VLOK - Nakomingsgarantie

U bent op zoek naar een betrouwbaar klussenbedrijf. Dat is een bedrijf dat waarde hecht aan vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke service.

Klussenbedrijven die zijn aangesloten bij de VLOK werken op deze manier. Zij helpen u graag met adviezen en met het uitvoeren van zeer uiteenlopende klussen. Met hun VLOK-lidmaatschap geven zij u de extra zekerheid dat de gemaakte afspraken worden nagekomen.

Extra Nakomingsgarantie

Als klant van een (klussen-)bedrijf hebt u recht op garantie. Dat is in de wet op het consumentenrecht zeer uitgebreid geregeld.

De klant kan een klussenbedrijf niet alleen aanspreken op de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. De klant kan het klussenbedrijf ook aanspreken op gebreken aan onderdelen die door het klussenbedrijf zijn geleverd. Denk bijvoorbeeld aan defecte sloten of kranen. Vanzelfsprekend kan het klussenbedrijf zijn leverancier weer aanspreken op eventuele gebreken.

Garantietermijn

Op grond van artikel 13 van de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden 2013 geldt een basisgarantietermijn van één jaar:

"Het klussenbedrijf garandeert dat eventuele na de oplevering aan de dag getreden gebreken gedurende een termijn van een jaar vanaf de oplevering kosteloos zullen worden verholpen, tenzij hij aantoont dat het gebrek geen gevolg is van het werk."

Indien uit de wet een langere garantietermijn voortvloeit, is die langere termijn van kracht.

Wilt u meer weten over de VLOK-nakomingsgarantie?

Lees dan verder op de website van VLOK - Branchevereniging voor klusbedrijven.

 

Algemene Voorwaarden Klusbedrijf Nathanael

U kunt hier de Algemene Voorwaarden van Klusbedrijf Nathanael bekijken en printen.