Loodgieterswerk

Het loodgieterswerk omvat zowel werkzaamheden binnenshuis als buitenshuis. Klusbedrijf Nathanael heeft de ervaring en kennis om al deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Wij noemen enkele veel voorkomende werkzaamheden.

Buitenshuis

Dakgoten hebben onderhoud of reparatie nodig. Soms is het alleen nodig om een dakgoot schoon te maken, zodat lekkage voorkomen wordt. Maar door te weinig onderhoud of ouderdom kunnen dakgoten aan reparatie of vervanging toe zijn. Door nieuw zinkwerk of kunststof dakgoten kan het binnenwerk worden gerepareerd. Goed onderhoud, waaronder het regelmatig reinigen van uw dakgoot (ook bij de aansluiting van de afvoer), voorkomt problemen en reparatie aan de dakgoten.

Valt de keuze op nieuwe dakgoten, dan kunt u kiezen voor meerdere soorten dakgoten, zoals: zinken dakgoten, koperen dakgoten en PVC dakgoten. Maar u heeft niet alleen keuze in materiaal, maar ook in uitstraling. De keuze van uw dakgoot en afvoer is afhankelijk van de grootte en het type dak. En natuurlijk moet de stijl van de dakgoot bij uw huis passen. Zo wordt de pvc dakgoot bijna alleen voor bijgebouwtjes, zoals tuinhuisjes, gebruikt.

Ook de boeidelen zijn na verloop van tijd aan onderhoud of reparatie toe. Het vervangen van een boeideel gebeurt tegenwoordig vaak met onderhoudsvrij Trespa of Ki-kern. Dit is in verschillende kleuren leverbaar.

Daarnaast kunnen wij de vervanging van regenpijpen, de aanleg van buitenkranen en de vervanging van afvoerpijpen voor aansluiting op riolering voor u verzorgen.

Binnenshuis

Het aanleggen, repareren of vervangen van leidingwerk is een specialistisch vakgebied. Klusbedrijf Nathanael kan voor u dit oude leidingwerk repareren of vervangen. Vroeger werd er vaak met koperen waterleidingen gewerkt, steeds vaker worden er nu flexibele leidingen gebruikt. Ook werd het leidingwerk voorheen veelal gesoldeerd. Tegenwoordig worden leidingen vaak geperst, waardoor de kans dat een koppeling los gaat nihil is. Wij gebruiken hiervoor het merk Upanor. Voor uw nieuwe keuken, badkamer of toiletruimtes leggen wij graag voor u de leidingen aan..

Voor de keuken en de natte ruimtes in huis kan klusbedrijf Nathanael de meest voorkomende loodgieterswerkzaamheden op zich nemen. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor het verhelpen van een lekkage of verstoppingen in keuken, badkamer en toilet. Maar wij kunnen voor u ook nieuwe leidingen trekken, kranen plaatsen (o.a. van Grohe) én wij kunnen voor u een goede luchtventilatie installeren om in de natte ruimtes schimmelvorming te voorkomen.

Heeft u een klein budget en wilt u uw oude badkamer toch aanpakken? Om de kosten te drukken kunnen wij uw verouderde badkamer met nieuwe materialen weer opfrissen. U kunt dan zelf bepalen of u het sanitair wilt behouden of dat u alleen de tegels wil vervangen. Maar natuurlijk kunnen wij ook een totaal nieuwe badkamer installeren, met alle hedendaagse noviteiten. Wij houden graag de nieuwste ontwikkelingen bij, wij noemen het gebruik van designkranen of het comfort van een regendouche in combinatie met een inloopdouche. Wij informeren u graag hierover.

(Mechanische) Ventilatie

Ventilatie in huis is noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Een goede ventilatie voorkomt schimmels en nare geuren. Tegenwoordig zijn huizen zeer goed geïsoleerd, waardoor ventilatie lastig is. Zeker bij een (inpandige) badkamer is het prettig om vocht zo snel mogelijk weg te krijgen, een goede badkamerventilatie is dan een vereiste.

Mechanische ventilatie zorgt voor een voortdurende luchtafvoer in huis. In de badkamer, de toiletruimtes en de keuken wordt de lucht afgezogen om vocht en geur te verdrijven, in de andere leefruimtes wordt schone lucht de ruimte ingeblazen voor een gezond leefklimaat. In bestaande huizen met natuurlijke ventilatie is het eventueel mogelijk om een mechanische ventilatie in te bouwen. Er moet dan wel goed gekeken worden welk systeem hiervoor geschikt is omdat het anders ten koste gaat van uw stookwarmte.

Klusbedrijf Nathanael komt graag bij u thuis voor advies op maat.

Verwarming in uw huis of bedrijfspand

Bij de aanleg van een nieuwe vloer of tijdens een verbouwing is het goed om ook uw verwarming in uw plannen mee te nemen. Wilt u vloerverwarming onder uw nieuwe vloer? Voldoet het vermogen van uw oude radiator nog wel nu u een uitbouw gaat laten maken? Of past de radiator nog wel in de stijl van uw woning?

Radiatoren zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, van traditioneel tot ultramodern. De sfeer van uw interieur kunt u bepalend laten zijn in de keuze van uw radiator. Een goede keuze in het vermogen van de diverse radiatoren in uw pand zorgt voor een optimaal gebruik van de cv/hr-ketel. Dit levert u een energiebesparing op en het is beter voor het milieu.

Een goed werkende cv-ketel is onmisbaar in alle huishoudens. Ook hierin kunnen wij u adviseren, zodat u weet welke cv-ketel voor uw huishouden geschikt is. Wij werken graag met de ketels van Vaillant. Een goed samenspel tussen de cv-ketel en de radiatoren levert veel comfort en lagere energiekosten op. Jaarlijks onderhoud van de cv-ketel voorkomt veel problemen. Klusbedrijf Nathanael kan dit jaarlijkse onderhoud voor u verzorgen; de cv-ketel wordt door ons onderhouden en de radiatoren ontlucht. Hiermee voorkomt u problemen met de verwarming in huis.

Ook kijken wij graag met u mee naar uw thermostaat. Met slimmere thermostaten kunt u gemakkelijk instellingen vastleggen en uw wooncomfort verhogen en geld besparen. Op het gebied van thermostaten is veel keuze, wij adviseren u graag.

Vroeger werd vloerverwarming bijna alleen toegepast in de badkamer en het toilet. Toch is vloerverwarming ook geschikt voor andere leefruimtes. Vloerverwarming wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker toegepast als hoofdverwarming in een pand of huis, en niet alleen meer in badkamer en toilet. Wij rekenen dit graag aan u voor.