Timmerwerkzaamheden

Het timmervak is een veelzijdig vak waardoor de mogelijkheden voor de klant oneindig zijn. Uw wensen kunnen door ons worden vervuld. Als voorbeelden van werkzaamheden noemen wij:

 • Zetten en plaatsen van gipswanden of voorzetwanden:
  Een grote zolder kan zeer eenvoudig omgetoverd worden tot één of meerdere slaapkamers. Een grote slaapkamer kan gesplitst worden in twee kleinere. Een lelijke muur kan met raggels en timmerwerk weer een mooie wand worden. En natuurlijk moeten de gecreëerde ruimtes volop daglicht hebben, hiervoor gebruiken wij Velux dakramen.

 • Het maken of aftimmeren van plafonds:
  Een (verouderd) plafond kan door ons worden veranderd in een strak plafond van deze tijd. Als u een huis heeft met een verlaagd plafond en u wilt deze eruit hebben, dan zult u geconfronteerd worden met een plafond met flink wat gaten. Wij kunnen dit plafond weer naar uw wens maken.

 • Het plaatsen van kozijnen en deuren:
  De levensduur van kozijnen kan worden verlengd door goed onderhoud. Toch geldt ook hier dat een kozijn een keer vervangen moet worden. Er is veel mogelijk. Kozijnen in hout, kunststof of aluminium horen tot de mogelijkheden. Ook kunnen wij deuren en ramen opnieuw afhangen/stellen en hang- en sluitwerk vervangen.

 • Het vervangen of repareren van boeidelen:
  Boeidelen hebben heel wat te lijden onder de verschillende weersomstandigheden. Goed onderhoud verlengt de levensduur, maar uiteindelijk zal een boeideel deels of volledig vervangen moeten worden. Hiervoor gebruiken wij veelal het onderhoudsvrije Trespa of Ki-kern, dit is in verschillende kleuren leverbaar. Hierdoor heeft u geen last meer van houtrot.

 • Het maken en plaatsen van veranda's, aanbouwen en opbouwen:
  Een veranda of aanbouw levert meer leefruimte op. Deze extra ruimte is vaak zeer gewenst en kan net díe reden zijn om niet te verhuizen. Laat ons eens met u meedenken en een ontwerptekening voor u maken. Ook de bovenste verdieping van uw huis kunt u vergroten door een dakopbouw of dakkapel.

 • Maatwerk meubels:
  Het timmervak is een leuk en veelzijdig vak, waar wij als timmermannen ons volledig in kunnen uitleven. Maatwerk is het allermooiste aan het timmervak. Zo kunnen wij meubels, zoals: kasten, bureaus en tafels, voor u ontwerpen en op maat maken. Dus heeft u een ruimte in te richten en kunt u niet de juiste meubels hiervoor vinden, denk dan ook aan ons maatwerk timmerwerk.

 • Het plaatsen van blokhutten en schuttingen:
  In de tuin is veel mogelijk. Er zijn verschillende schuttingen of schuttingdelen te koop, maar ook maatwerk schuttingen zijn door ons te maken en te leveren. Samen met u bepalen we de uitstraling van uw schutting. Hardhouten schuttingen hebben een natuurlijke uitstraling en hebben een lange levensduur, Bankirai is zo'n soort hardhout. Ook kunt u inmiddels kiezen voor kunststof schuttingen in verschillende kleuren.

  De keuze in blokhutten is enorm. Toch is het e.e.a. afhankelijk van waar u de blokhut voor wilt gaan gebruiken. Wilt u het gaan gebruiken als schuur, extra lounge-ruimte in de tuin of opberghok voor tuingereedschap. Ook als u kiest voor een standaard blokhut, dan kunnen wij met kleine aanpassingen het meer naar uw wens maken.